• Slide

  VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR FÖR

  STUDENTFLAK

Vanliga frågor

Vi delar upp dom vanligaste frågorna och svaren i fyra olika kategorier som berör:

• Bokning och betalning
• Studentflaket
• Musikanläggningen
• Genomförandet

Bokning och Betalning

Har ni ett studentflak ledigt det datum jag springer ut?

Vår bokning svarar på dessa frågor – studentflak bokas endast online! Oftast har ni ett svar samma dag eller max inom 24 timmar.

Kan man boka studentflak utanför Stockholm?

Nej, men är det en ort som ligger nära kan ni kontakta oss med en förfrågan.

Vad ingår då man bokar ett flak hos er?

I det angivna priset ingår alltid en lastbil med lämpligt flak, chaufför, bensin och städning.

Kan man hyra lastbilen utan chaufför?

Tyvärr inte, våra chaufförer kör sina egna bilar.

Hur gör man med betalningen?

Betalning är uppdelad i en delbetalning och en slutbetalning. Delbetalningen är på 5000 kr och betalas inom 14 dagar efter att avtalet för bokningen (beställningsavtal) är undertecknat av beställaren och en representant från Skolfest. Slutbetalning skall vara oss tillhanda senast 60 dagar efter genomförd bokning.

Hur betalar vi en räkning?

Betalning av en räkning kan ske via internet och er internetbank eller att ni fysiskt går till banken och antingen betalar kontakt eller gör en vanlig banköverföring. Betalning sker mot vårt bankgirokonto vilket framgår på er räkning. Det är väldigt viktigt att ni anger rätt fakturanummer när ni utför er betalning så att vi vet vilket flak er betalning avser.

Behöver vi ett OCR-nummer för att betala räkningen som vi har fått av er?

Nej, ni behöver inget OCR-nummer. Ange vänligen det fakturanummer som står på er faktura i det fält där man skriver OCR-nummer eller meddelande till mottagaren.

Kan man avboka studentflaket?

Då man bokar ett flak hos oss betalar man 5 000 kr i förskott. Detta belopp får man inte tillbaka om man avbokar. Om hela totalsumman är betalad och man väljer att avboka följer vi de avbokningsvillkor som finns i beställningsavtalet. Läs på mer om våra betalningsvillkor

Kan jag komma och titta på era studentflak?

Nej, tyvärr. Bilarna har andra jobb då de inte kör studenter. Vi kan däremot visa er bilder.

Skriver vi ett kontrakt?

Vid varje bokning upprättar vi ett kontrakt mellan Skolfest och en ansvarig person för flaket. Personen måste vara minst 18 år fyllda. Alla de villkor och regler som gäller både för genomförandet och för betalningen hittar ni på www.skolfest.se/student-flak.hur

Vi är två eller fler som ska hyra studentflaket, kan vi alla skriva kontrakt?

Nej, endast en kan vara juridisk ansvarig då ni hyr studentflak. Ett tips är att ni skriver ett kontrakt mellan dom som är ansvariga så att man inte står ensam vid en oförutsedd utgift om något skulle komma att gå sönder på eller utanför flaket till följd av er flaktur. Vi har tagit fram ett förslag på avtal som ni hittar på sidan med våra villkor.

Vad kostar studentflaket totalt att hyra?

Ni kan enkelt räkna ut vad det kommer kosta er totalt. Detta kan ni göra på samma sida där ni bokar studentflaket. Fyll i det ni önskar boka så räknas det fram automatiskt.

Vad händer om något går sönder, finns det försäkring?

De högtalare vi hyr ut är inte försäkrade. Går dessa sönder till följd av felaktigt handhavande måste ni ersätta dessa. Det är däremot sällan saker går sönder och ni kan endast bli ersättningsskyldiga för reparationskostnaderna. Lastbilen är fullt försäkrad men tar ni sönder något kan ni komma att behöva ersätta självriskkostnaden eller reparationen. Det är mycket sällsynt att någon skadar själva lastbilen. I övrigt hänvisar vi till er hemförsäkring som oftast bör täcka de skador som ni kan åsamka.

Studentflaket

Hur högt är studentflakets sidor?

Våra flak följer Transportstyrelsens och polisens föreskrifter. Flakets sidor är lägst 110 cm och vi tillåter inga flak ha sidor högre än 150 cm. Självklart tål sidorna kraftig belastning och går inte sönder.

Hur många får man vara på studentflaket?

Vi har studentflak i olika storlekar. Ett studentflak för 20 är högst för 20, flak för 60 högst för 60 osv. Man får inte vara fler personer på studentflaket! Flakvärd och ev DJ räknas inte in i antalet och är alltså utöver maxantalet

Hur stora studentflak har ni?

Vårt största student tar 180 pers. Den får inte köra i City. Våra största studentflak i City är för max 90 personer.

Ingår städning?

Städning ingår alltid i våra priser om ni inte ordnar med egna högtalare. Hyr man våra högtalare kan man inte städa själv för att få flaket billigare. Däremot får man gärna plocka ned den utsmyckning som man vill spara.

Ingår bensin?

Ja, bensin ingår både för lastbilen och elverket som genererar el till evetuell musikutrustning om man har hyrt det av oss.

Är det tak på era studentflak?

Vanligtvis inte. Vissa bilar (oftast för 120-140 pers) har tak vilket inte går att montera av.

Musikanläggning

Ingår musikanläggning i priset?

Alla våra studentflakspriser är angivna utan musikanläggning. Ni kan själva välja vilket högtalarpaket ni vill boka till just ert studentflak.

Musikanläggning – hur funkar det?

Ni kopplar själva in er Mp3-spelare / Ipod med vanlig hörlurssladd in i vår förstärkare. CD-spelare eller skivor är förbjudet eftersom det är en starkare utsignal från dessa vilket kan förstöra anläggningn. Hörlurssladden kommer med högtalaranläggningen, ni behöver alltså bara ha er spelare med er. OBS: den går inte att ladda i bilen.

Att boka DJ kostar 3 000 kr. I priset ingår DJ i 3 h samt att utrustningen med dubbla CD-spelare och mixerbord monteras på själva flaket.

Kan man ha egen DJ?

Ja, priset är dock detsamma eftersom en ljudtekniker följer med på studentflaket.

Vilken musik spelar den DJ som Skolfest anlitar?

Våra DJs är profesionella och spelar på dom största nattklubbarna. En DJ har ofta en bred uppsättning musik. På studentflaken spelas dom största partyhittarna och dom klassiska sommarlåtarna. Har ni någon unik låt som ni absolut vill höra på ert studentflak kan ni bränna en skiva och skriva låtens namn och nr på fodralet.

Varför ersätter ni inte för studentflak om högtalarutrustningen inte fungerar?

Högtalarna är av toppkvalitet och kontrolleras varje dag innan dom körs ut till skolan. Vi har jourbilar som är redo att rycka ut för att åtgärda eventuella problem. Fungerar inte utrustningen av någon anledning får ni givetvis tillbaka pengar för denna. Dock kan inte någon ersättning för studentflaket som helhet ges om musikutrustningen skulle haverera.

Genomförande

Får man åka studentflak i år?

Ja, man får åka studentflak även detta år =)

Hur länge har man studentflaket?

Ni har flaket i totalt 5 timmar från och med då det anländer till skolgården. Om man inte hyr högtalare genom oss kan man få extra tid för att hämta dessa och lämna efteråt.

Vem räknar hur många vi är på studentflaket?

Enligt avtal skall en flakvärd finnas med på flaket. Flakvärden räknar tillsammans med chauffören hur många som går upp på flaket.

Vad händer om något går sönder, finns det någon försäkring?

Skulle ni ta sönder något måste ni ersätta detta. Uppstår fel på högtalaranläggningen kommer vi kontrollera varför den har gått sönder och kontaktar er under kvällen eller dagen efter flakfärden.

Vem dekorerar studentflaket och när?

Ni får dekorera studentflaket själva med ballonger plakat, björkris etc. Dock utan inverkan på lastbilens karosseri eller den monterade utrustningen. Lastbilen kommer till skolan i god tid (ca två timmar) innan utspringet.

När kommer lastbilen till skolan?

Lastbilen skall vara på skolgården cirka två timmar innan utspring. Ni skall ange tiden i leveransformuläret senast 30 mars.

Får man bestämma färdväg själv?

Går man i en skola i city åker dom flesta bilarna samma väg, dvs de vanligaste platserna i city, t ex Stureplan, delar av Kungsgatan, Birger Jarlsgatan och Karlaplan osv. Ni som åker utanför stan får gärna prata med chauffören vilken väg ni vill åka. Tänk på att man inte får åka motorväg eller motortrafikled. Det går bra att lämna en liten karta på morgonen som chauffören kan följa.
Sedan 2012 är det inte tillåtet med flak runt Sergels Torg.

Hur länge har man studentflaket?

Ni har flaket totalt i 5 timmar. Flaket anländer till skolgården två timmar innan utspring för att sedan åka med er i 3 timmar.

Vem är ansvarig på studentflaket?

Chauffören är alltid ytterst ansvarig. För att hjälpa chauffören måste en flakvärd alltid finnas med på flaket under hela åkturen.

Flakvärd, vad innebär det?

Vägverket och polisen har krav på att en flakvärd skall finnas med på varje studentflak. En flakvärd skall vara en person som är minst 25 år och engagerad av hyrestagaren eller av oss. Funktionären bär inget ansvar men skall finnas med på flaket för att hjälpa till vid av och påstigning. Flakvärden skall också ta kontakt med chauffören om något oväntat skulle ske och flaket behöver stanna. Man behöver inte ha någon utbildning för att vara flakvärd utan bara upprätthålla ordning under färden. Flakvärd räknas inte in i det maxantal som får finnas på flaket!

Kan man dekorera studentflaket dagen innan?

Nej. Studentflaket kommer till skolan i god tid före utspringet.

Intresseanmälan

  För att kunna boka behöver vi först få er intresseanmälan. Så fort ni har fyllt i era önskemål och kontaktuppgifter kontrollerar vi tillgängligheten och återkommer med besked.

  OBS! Detta är en preliminär bokning, vi kommer att kontakta dig för mer information om ditt valda datum!

  OBS! Detta är en preliminär bokning, vi kommer att kontakta dig för mer information om ditt valda datum!

  [recaptcha]

  Gilla oss på Facebook! Vi kommer dig tillbaka.
  Få exklusiva erbjudanden och andra supertrevliga trevligheter!